Potrzebujemy: 2 zielone paparyki, 2 czerwone paparyki, 4 dojrzałe pomidory (lub z puszki), 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 3 cebule, 4 parówki (lub kiełbasy), 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki papryki ostrej w proszku, 1 lyżeczka cukru, sol, olej, pół szklanki wody.
Leczo można urozmaicić dodając kabaczka czy pieczarki.
Wszystko można pokroić w grube paski, pomidory obieramy ze skóry.
Wykonanie: na oleju smażymy cebulkę (krótko aby sie podrumieniła), dodajemy pozostałe warzywa, dodajemy wodę, przyprawy (oprócz papryki!) przykrywamy i gotujemy 10 minut. Następnie kroimy i dodajemy parówki. Gotujemy 5 minut. Na koniec doprawiamy słodką i ostrą papryką. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz